Улично творчество завладя улиците на Лос Анджелис

В продължение на дълги години Коби Брайънт е бил голям дразнител за много отбори, но митичното съперничество между "Лос Анджелис Лейкърс" и "Бостън Селтикс" ще остане завинаги.

ЛеБрон с емоционален пост към Коби (СНИМКА)

Трагичната новина обиколи света за минути. Медиите във Франция, Германия, Русия, Аржентина или Съединените щати забравиха за политика, икономика и световните конфликти. Ликът на Коби Брайънт беше навсякъде, често прегърнал дъщеря си, с която загинаха.

Империята на голямата легенда: Колко богат бе Коби Брайънт?

Буквално хиляди световни знаменитости отдадоха почит на великия атлет, но впечатление направиха изявленията на два отбора, известни като най-големите противници на "Езерняците", а именно "Бостън Селтикс" и "Сакраменто Кингс".


“Коби бе един от най-великите таланти и състезатели, играли баскетбол, а любовтам у към спорта вдъхнови безброй фенове и хора по целия свят. Феновете ни бяха късметлии и имаха възможността да гледат как допринася за множествено запомнящи се части от съперничеството между "Селтикс" и "Лейкърс", което той ценеше дълбоко”, написаха от "Селтикс".

“Днес светът скърби за загубата на една легенда. Унищожени и натъжени сме от новината за трагичната смърт на Коби Брайънт и дъщеря му Джиана. Той бе един от най-великите играчи в историята. Вдъхнови поколения на и извън терена. Винаги ще помним взаимното уважение, което Коби и Сакраменто споделяха”, написаха от Кингс, които имаха вражда с Лейкърс и Брайънт на регионално ниво в Калифорния. 

Междувременно, няколко часа след новината за смъртта на Коби, американските улици бяха осеяни с улично творчество изобразяващо Коби Брайънт и неговата дъщеря Джиджи.

Док Ривърс е светило в баскетбола. Понастоящем той е треньор на "Лон Анджелис Клипърс", но от 2004-а до 2013-а година заема мястото на треньор на "Бостън Селтикс". През този период той не веднъж е бил побеждаван от Коби. В трогателно интервю за "NBA TV", Ривърс изказва своето възхищение към легендата Брайънт и е непримирим в болката си.

 

ВСИЧКО ПО ТЕМАТА ЧЕТЕТЕ ТУК