По случая се води досъдебно производство за склоняване към самоубийство

Цял боен арсенал и снимка на Хитлер в дома на самоубилия се мъж в сградата на ДАНС. Днес разследващите официално съобщиха, че активистът на Българския национален съюз Емил Крумов се е застрелял със самоделно оръжие – писалка, тип „Оса“.

Самоубилият се Емил Крумов е член на Българския национален съюз. Работил като охранител на жп гарата в Перник. „Отговаряше за разпространението на различни материали, реклами, пропаганда в Перник. Отговорен човек, затворен, скромен”, каза лидерът на Българския национален съюз Боян Расате.

„Имах чувството, че е леко отнесен. Нищо лошо не ми е направил, с никой не се е карал. Тихата вода е най-опасна”, разказва съсед на Емил Крумов.

Мъж се самоуби в сградата на ДАНС (СНИМКИ)

Днес цял ден разследващи бяха окупирали дома на Крумов в Перник. Освен цял боен арсенал те намерили и снимки на Хитлер. „Извършено е претърсване и изземване в дома лицето, което се е самоубило. В хода на което са открити са много боеприпаси и оръжия. Най-вероятно самоубилото е лице не е притежавало разрешение за тези оръжия”, коментира Невена Зартова, районен прокурор на София.

Хората на Расате обаче недоумяват защо Крумов се е самоубил. Съратниците на Крумов потвърдиха, че през 1981 г. той е отвлякъл самолет. „Има информация, че той е участвал в отвличане на самолет на БГА с цел да потърси политическо убежище извън концлагера, наречен Народна република България”, каза Боян Расате.

Разследването по самоубийството в ДАНС продължава, засега не са изключени никакви версии.