Жената работи в лечебното заведение

Нападение със стрелба в болница! Мъж нахлу в частно здравно заведение в Пловдив, стреля и намушка бившата си жена. Районът беше отцепен от полицията.

58-годишният нападател е нахлул в лечебното заведение по обед. Той се отправил към регистратурата, зад която била неговата съпруга, с която са разделени от месец. Той извадил нож и я наръгал в крака. На място се отзовали полицаи, като мъжът извадил газов пистолет и стрелял срещу тях.

Мъж простреля в главата бившата си жена

Около 12:00 часа на обед около болницата настанала суматоха, след като хора чули стрелба.

„Видяхме двама пациенти, които пазаруваха в аптеката, както пазаруваха, нахлуха в обекта и казаха: Тук вън се стреля, крийте се”, разказа фармацевтката Стела Начева, която станала свидетел на случилото се.

Нападателят влязъл в лечебното заведение въоръжен.

„Той е носил в себе си два пистолета – един газов и един пневматичен, както и нож, с който е успял да наръга жената в задната част на бедрото”, обясни Атанас Илиев, зам.-районен прокурор на Пловдив.

Мъж получи 11 години затвор за убийството на съпругата си

След нападението над жената, той стрелял срещу един от полицаите от разстояние. За да го неутрализират, униформените го ударили с палка по главата. Ранената жена беше откарана в друга болница без опасност за живота. Малко по-късно с втора линейка беше изведен и нападателят.

 

„Извършителят в миналото си е имал криминални прояви. През 2000 година има закана за убийство и извършено хулиганство”, заяви директорът на полицията в Пловдив старши комисар Йордан Рогачев.

„Заради светкавичната реакция на полицията не се е стигнало до по-голям инцидент”, смята Атанас Илиев.

Срещу стрелеца ще бъдат повдигнати обвинения за закана за убийство и за нанасяне на телесна повреда.

Репортер: Илиян Велков