Има задържани, съобщи главният прокурор Иван Гешев

Днес трябва да стане ясно точното количество кокаин, задържан късно снощи в стоковата борса в столичния квартал "Слатина".

Според службите, качеството му е много високо, но това ще се установи със сигурност след като дрогата бъде извлечена по специален начин от кашоните, в които е била импрегнирана. Камионът с цитрусови плодове е идвал от страна извън Европейския съюз. Има арестувани при акцията, един от тях е бивш шеф на столичната митница.

"Има трима задържани. Единият от тях е бивш шеф в Агенция "Митници".Плодовете са от страна извън Европейския съюз.  Преминали са през почти целия съюз" , съобщи на място главният секретар на МВР Ивайло Иванов. 

По информация на NOVA единият задържан е Красимир Керемедчийски, бивш шеф на столичната митница Той е назначен на поста през 2001 година. Предполага се, че за него е била предназначена пратката.

"Равностойността на този кокаин е в милиони. Колегите работят много сериозно. Осъществяват връзка с партньорски служби", категоричен беше главният прокурор Иван Гешев. 

Успоредно с акцията в София се провежда такава и извън столицата.