Емилия Вълова решава да замине за Бразилия, за да работи

В рубриката „Къси разкази” Мария Йотова ни среща с Емилия Вълова, която през 1997 година решава да замине за Бразилия, за да работи – една година. Тя обаче продължава да живее там вече 23. Заминава директно от жълтите павета в Амазонската джунгла в град, в който тогава не е имало нищо. С трима българи и чужденци е трябвало да създаде симфоничен оркестър в джунглата.

„Къси разкази”: Ния, която прие исляма на 16 (ВИДЕО)

„Всичко започна през 1997 г. Това бяха малко нестабилни времена с протести, фалити на банки и нестабилна икономическа ситуация. Много мои колеги се чудеха накъде да поемат и как да изградят живота си оттук нататък. Моето заминаване беше малко на шега. Група бразилци бяха дошли да правят прослушване, събираха музиканти за създаването на симфоничен оркестър в Амазония, град Манаус. Това е самата джунгла, един град, в който ти не можеш да отидеш никъде без самолет”, разказва Емилия Вълова. 

„Къси разкази”: Историята на една българка в американската армия (ВИДЕО)

„Бразилия е невероятна страна, с невероятни хора – дружелюбни, усмихнати и приветливи. Те се обичат и търсят винаги доброто, във всяка една ситуация. Дори най-бедните са щастливи. Хората никога не идват навреме – това е задължително. Не се сърдят един на друг за нищо”, казва Емилия Вълова. 

"Къси разкази": Завръщане в България след 37 години в Холивуд

„В Бразилия не се чувствам като чужденка. Населението е много шарено и има хора от цял свят и продължават да прииждат. Много ми харесва този колорит”, добавя Емилия. 

Целия разказ на Емилия гледайте във видеото.