Президентът допусна грешка в поста си в Twitter, с който поздрави новите шампиони

Американският президент Доналд Тръмп бе от първите хора, които поздравиха „Канзас Сити Чийфс” след победата им на „Супербоул” с 31:20 над „Сан Франциско Фортинайнърс”. Той направи това в предпочитаната от него платформа Twitter.

МУЗИКА, СЕКС И ПОЛИТИКА: Джей Ло и Шакира с взривяващо шоу на Супербоул (ВИДЕО+СНИМКИ)

„Поздравления за „Канзас Сити Чийфс” за страхотната игра и фантастичния обрат под голямо напрежение. Вие сте едни достойни представители на великия щат Канзас и цяла Америка. Нашата страна се гордее с вас”, написа държавният глава. Отборът по американски футбол обаче всъщност е от Канзас сити, щата Мисури.

Служителите, които се занимават със социалните мрежи на Тръмп, реагираха бързо и изтриха съобщението. Минути по-късно публикуваха ново, вече правилно. За съжаление на пиарите гафът се разпространи мълниеносно в социалните мрежи.

СЛЕД 50 ГОДИНИ: "Канзас Сити" отново доминират в Супербоул (ВИДЕО+СНИМКИ)

Бившият сенатор на Мисури Клеър Мъкаскил бе един от първите реагирали. „Щата е Мисури, идиот такъв!”, написа Мъкаскил.

Тръмп неведнъж е допускал грешки, които са ставали обект на подигравка сред потребителите на мрежата. Според проучване на Factba.se в негови съобщения са допуснати 188 правописни грешки, което се равнявало на средно по 1 грешка на всеки 5 дни.

Първа реакция на Доналд Тръмп след гафа на „Оскарите”

Може би най-известният туит на Тръмп бе “covfefe” - съобщение, което се превърна в нарицателно за администрацията на президента. Несъществуващата дума се сдоби и със свое интернет обяснение в Уикипедия.