Изказването на американския президент продължи час и 18 минути

Годините на икономически упадък приключиха. Това обяви американският президент Доналд Тръмп в годишната си реч пред Конгреса. Изказването продължи 1 час и 18 минути.

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

Доналд Тръмп каза още, че "враговете на Америка бягат", а успехите на страната му се увеличават. Любопитен факт е, че президентът на Америка не спомена нито веднъж думата "импийчмънт". Гласуването в Сената по двете обвинения срещу Тръмп ще се проведе в сряда.

Тръмп с огромен гаф след "Супербоул" (СНИМКИ)

Силно впечатление направи задочният конфликт между Доналд Тръмп и председателката на Камарата на представителите Нанси Пелоси, която е един от най-яростните критици на американския президент. В началото на речта си държавният глава отказа да се ръкува с нея, въпреки че тя му подаде ръка. Ответният удар дойде в края на изказването, когато Пелоси демонстративно скъса речта на президента.  Тя разкъса листовете не един, а цели четири пъти, и то точно зад гърба на Тръмп. Това е поредното доказателство за бушуващата война на върха на държавното управление в САЩ.

"Това беше манифест от лъжи… Винаги подаваме ръка на президента. Ако не я приеме, това си е негова работа. Очакваме друг президент след девет месеца", коментира Пелоси.