Възможно е дори да се премахват подправени снимки и видеа

Twitter въвежда извънредни мерки срещу манипулирано съдържание. Платформата ще маркира с предупреждение или ще премахва подобни публикации.

В МРЕЖАТА: Пиене на дезинфектант, почистване със сешоар и още "чудодейни" лекове за коронавируса

Компанията обяви във вторник, че с новите правила се забранява споделянето на изкуствено или манипулирано съдържание, което има вероятност да причини вреди. Такива постове не са непременно вредни, но все пак ще бъде маркирано с предупредителен надпис.

Осъдиха белгийски предприемач за расизъм във Facebook

Google, Facebook, Twitter и други технологични компании са под засилен натиск да попречат на евентуална намеса във връзка с президентските избори в САЩ тази година, след като предишният вот беше белязан от манипулации от свързани с Русия лица. Социалните мрежи трябва да се справят със заплахата от така наречените "дийпфейк" (deepfake) публикации, при които е използван изкуствен интелект за създаване на суперреални, но фалшиви клипове.

Най-популярните пароли в интернет

В понеделник Youtube избистри позицията си относно политическата манипулация като подчерта, че забранява манипулирани видеа, свързани с избори. Facebook също насочи усилията си в тази посока.