Екшънът се е разиграл пред десетки пациенти и придружители

Прокуратурата в Пазарджик повдигна обвинение на пияния мъж, който в сряда вечерта нападна един от лекарите в Спешното отделение на местната болница.

Екшънът се разигра пред десетки пациенти и придружители в лечебното заведение, а деянието беше заснето от охранителни камери. Пияните мъже пристигнали в болницата с кола, в която се намирало безжизненото тяло на 60-годишен техен роднина. Те са поискали помощ от лекарите, но твърде късно, тъй като смъртта на близкия им е настъпила 20 минути преди пристигането им в болницата. Тогава единият от афектираните мъже насочили агресията си към д-р Николай Недялков, който в този момент е бил на смяна. Пристигналият на място екип на полицията е задържала нападателят.

Пиян мъж нападна лекар в Пазарджик (ВИДЕО)

„Това нападение не е обида само към мен, а към всички лекари. Ние сме хората, които първи се отзовават на помощ, понякога сме и последните. Това е наше призвание и задължение. Никога не е отказвана помощ на нуждаещ се”, каза потърпевшият д-р Николай Недялков.

 

 

Според него агресията е повсеместна и е резултат от обществените порядки. „Проблемът е много по-сериозен, отколкото изглежда на повърхността. Има поредица от такива случаи – в Ихтиман, в Русе. Не съм само аз потърпевш”, коментира още той.

Двама мъже заплашиха личен лекар с нож

„Аз също бях нападната от близки на пострадал. Вследствие на това останах с 37% глухота на едното ухо. Нямаше никакви причини за предизвиканата агресия. Това се случва непрекъснато”, коментира една от колежките на Недялков.

Още по темата гледайте във видеото.

Репортер: Милен Ангелов