Цената на единия велосипед е около 6 000 лв.

Крадци отмъкнаха луксозни велосипеди от софийски гараж. Цената на единия е около 6 000 лв. За да ги имат и усъвършенстват, собствениците са посветили години от живота и са заделяли по колкото могат от всяка заплата. Единият човек, останал без скъпото си колело, е председателят на Българската федерация по колоездене.

Луксозните колела са откраднати от гараж, намиращ се в столичния квартал „Лозенец”.

Председателят на УС на Българската федерацията по колоездене Антон Настев е техният собствени. „Крадците влизат през топлата връзка между входа на жилищния блок и гаража. Не мога да си обясня как са влезнали, защото достъп до кооперацията имат само живущите. Следователите не намериха никакви следи от взлом. Тези велосипеди са част от фирма, в която работих като продуктов директор, а отделно се състезавам за отбора, който представлява фирмата”, каза потърпевшият.

Полицията издирва собственици на откраднати велосипеди

Той обясни, че крадците са млади хора. „Момичето е със светло палто. Ако са били в района често, аз след тренировка се прибирам. Велосипедът прави впечатление. Не мога да изключа никоя, но човек без достъп до входа, не може да знае, че в този гараж има такива велосипеди”, каза още Настев.

По думите му общността на планинските колоездачи в България е сплотена и тези велосипеди са разпознаваеми. „Всеки запознат с велосипедите ще алармира. Вчера имаше 850 споделяне на молбата ми. Полицията дойде и направи оглед на място. Ще бъде назначен разследващ полицай, на който ще трябва да предоставя документацията за велосипедите. Важното е, че има кадри”, заяви