Причината е обилният снеговалеж

Ток наполовина - звучи почти нелогично, но е факт. Това получили хората във врачанското село Мало Пещене, след като два дни стояли на тъмно след снеговалежа.

На третия ден лампите светнали, но като свещи. После дни наред не успели да повикат авариен екип, защото фактически се водело, че подаването на електричество им е възстановено.

Десетки населени места продължават да са без ток (ВИДЕО)

Пенсионираната учителка Росица Христова не можела почти цяла седмица нито да изпере, нито да гледа телевизия. Дори лампите в дома й не можели да светят нормално. Палила фенери, за да вижда къде се движи.

„При нас от сряда вечерта са ни изключили всичко – хладилникът е изключен, бойлерът е изключен. Това не е живот тука”, споделя жената.

Над 30 села в Ловешко са без ток трето денонощие

Тя разказва, че ток въобще нямали в сряда и в четвъртък, а в петък им пуснали, но … наполовина. Търсили помощ от ЧЕЗ, но от там им отговаряли, че са склонни да изпратят група, но само ако няма ток.

„Не мога да кажа, че нямаме ток. Ток имаме, но е със 120 волта. При което не могат да ни работят нито фризери, нито хладилници. Не можем да ги включим”, обясни кметският наместник Иван Стоянов.

Тежка зимна обстановка на връх "Шипка" (ВИДЕО+СНИМКИ)

„ За мене нямам ток. Вие видяхте – не може да се включи и телевизора. Как да Ви кажа, че имам ток?! Въпросът е този, че все едно ние имаме ток и ще трябва да заплащаме и преноса – това, което го нямаме”, обясни Росица.

Проблемите на хората от Мало Пещене все пак бяха решени в неделя привечер, а хората от селото си отдъхнаха.