От антикорупционната комисия публикуваха писмата, получени от ген. Цанко Стойков

Командирът на Военновъздушните сили (ВВС) ген. Цанко Стойков два пъти е отказал на Антикорупционната комисия да предостави исканите от нея документи, свързани с провеждащата се проверка срещу президентската съпруга Десислава Радева.

От Антикорупционната комисия публикуваха писма на ген. Цанко Стойков, в отговор на отправени до него искания за представяне на информация. Те са били изпратени в хода на производство за установяване на конфликт на интереси.В първия случай мотивът, с който е отказано, е липса на законово основание, а във втория - изтичането на давностен срок.

Приключи проверката на ген. Цанко Стойков

В едно от писмата се казва, че „Румен Радев е освободен от длъжността „Командир на ВВС“ и от военна служба на 16 август 2016 г, а трудовият договор с Десислава Генчева е прекратен през септември същата година.

Гешев: Записът с Радев е от разследване на фирма, доставчик на армията

Според писмото, няма правно основание да бъде предоставена информация за Румен Радев на КПКОНПИ, тъй като тя е "свързана с дейността на о.р. генерал-майор Румен Радев като командир на Военновъздушните сили за минал период от време, което не кореспондира с целта на ЗПКОНПИ по отношение на установяване на конфликт на интереси".