Пламен Георгиев и Тодор Марков са обвинени в участие в престъпната група на Божков

Пуснаха под домашен арест Пламен Георгиев и Тодор Марков. Георгиев е бивш член на Комисията по хазарта, а Марков е шеф на отдел "Контролна дейност".

Задържаха още двама от Комисията по хазарта

Във вторник двамата се изправиха пред съда по две обвинения - за участие в организирана престъпна група, ръководена от Васил Божков и за неизпълнение на служебните си задължения, което е довело до ощетяване на държавата с огромна сума.

Васил Божков не е регистрирал експонати близо 10 години (ОБЗОР)

В съдебната зала обвиняемите казаха, че нямат общо „с това, което се случва в държавата”. А съдебният състав реши, че няма достатъчно доказателства за участие на обвиняемите в престъпна група, ръководена от Божков. За второто обвинение доказателства имало. Съдебният състав счете, че няма опасност от укриване, частична била и опасността от извършване на друго престъпление. 

„Не трябва да се забравя, че вървим по следите на едно престъпление, извършено назад във времето. Доказателства се събират трудно за нещо, което се е случило отдавна. Свидетелските показания доказват, че обвиняемите са се познавали и са поддържали приятелски отношения с Божков” каза прокурорът Венцислав Фердинандов.

1 милион и 500 хиляди лева гаранция за бизнесмен, близък до Божков