За три дни в столицата бяха ограбени два банкови клона

Около 12 хиляди лева са отнети при обира на банката в София. Имаме описание на извършителя. От огледа допълнително е установено, че в клона на банката няма обособено касово помещение. Парите са били на работния плот. Това заяви на брифинг директорът на СДВР ст. комисар Георги Хаджиев.

Пореден въоръжен обир на банка в София

"Извършителят все още се издирва. Няма връзка между двата извършени обира в столицата. От анализа на информацията и на събраните доказателства можем да предположим, че става въпрос за едно и също лице, но няма връзка между двата обира", добави той.

За три дни бяха обрани два банкови клона в столицата. 

 

От полицията заявиха, че не е тяхна отговорност да охраняват банковите клонове, но правят всичко възможно да хванат извършителя.

"Всяка банка има собствена политика. Всеки клон може да бъде категоризиран по три различни начина според сумите, с които оперира. Такива нападения имат сериозен обществен отзвук. Ние сме силно мотивирани да преустановим този вид престъпления и да разкрием извършителите. Издирваме очевидци и свидетели. Продължаваме работа. Имаме доста добро видеонаблюдение на някои от инцидентите", заяви директорът на ГД „Национална полиция“ гл. комисар Христо Терзийски.

Маскиран обра банка в София

Той помоли всички граждани, които са станали свидетели на двете престъпления, да се свържат с полицията и да дадат информация.

Арестуваха двама висши полицаи в София