Възрастният шофьор получи условна присъда

„Бях шокирана. Първоначално помислих, че не съм разбрала. Когато съдията повтори присъдата, се уверих, че наистина няма българско правосъдие. Не е нормално за такова тежко престъпление да се даде такава присъда. Не може убиец да се разхожда на свобода”. Това каза в ефира на "Здравей, България" Мирослава Ставрева, майката на 6-годишния Мартин, който бе прегазен в Сандански. 

5 години условна присъда за мъжа, който блъсна и уби 6-годишно момченце от Сандански

Възрастният шофьор Стойко Янев, който през лятото на 2018 г. предизвика трагичния инцидент, бе осъден на 5 години условно.

„В днешно време всеки втори убиец е или луд, или болен. Не е нормално при такива обстоятелства да му дадат 4 години ефективна присъда и поради смекчаващи вината обстоятелства тя да стане условна. Не може да има такова правосъдие”, смята Ставрева.

Шофьор блъсна 6-годишно дете на тротоар в Сандански

„Като объркал педала, като всичко му е било като в мъгла, защо не обърка и не влезе в дупката, а помете две коли и нашето дете. Това беззаконие не може да продължава”, смята бабата на детето.

Близките на Мартин не вярват, че Янев съжалява. Те не искат извинение, но според тях той не изпитва срам. Майката на детето разказа, че на 40-ия ден от смъртта на детето жена му разкъсала некролозите.

Семейството е категорично, че ще обжалва решението на съда с надежда за ефективна присъда.

Още по темата гледайте във видеото.