Жителите са на мнение, че тя е предпоставка за зарази и инфекции

Село на бунт заради непоносима миризма на животинска тор. Местните хора негодуват срещу собственик на кравеферма и настояват спешно да премести животните. 

„Да хванеш гората”: Детска учителка създаде ферма за щрауси

“Собствениците на кравите казват, че те се намират извън града, което не е вярно. Животните буквално могат да влязат в къщите ни, ако няма електропастир. Миризмата е непоносима и тази ферма трябва да бъде махната от тук. Събрали сме подписи и силно се надяваме кметът да ни съдейства. Не сме длъжни да миришем животинската тор”, коментират жители на селото.

Първи случай на африканска чума по свинете в Гърция

Според други, тази тор е предпоставка за развитието на зарази и инфекции в населеното място.

„Няма как да преместим фермата, защото такава възможност няма. Всичко е изградено по закон и притежава всички нужни документи. Преди години отново протестираха по този начин, но нищо лошо не се е случило. Животните се гледат законно, изследвани са и имат всички ваксини. Това може да бъде лесно проверено в БАБХ”, казват собствениците на фермата.

"ДА ХВАНЕШ ГОРАТА": Да избереш бащината ферма пред образование в Бристол

„БАБХ все още не е сезирана, защото жалбата пристигна в понеделник. Преди да бъде задействана процедурата трябва да се направи доклад по сигнала”, коментира Николай Савов, зам.-кмет по екологията на Елин Пелин.