Потърпевшите твърдят, че общината не отговаря на жалбите им

Десетки семейства от Варна излязоха на протест заради бъдещ строеж. Инвеститор прегражда достъпа до домовете им, а охранители искат лични карти, за да стигат до входовете си. Хората твърдят, че общината не отговаря на жалбите им.

Мястото се намира в широкия център на Варна, а сагата продължава вече 10 години.

Няма да искаме съгласие от съседите, за да отдадем апартамента си под наем

„Първият опит за заграждане на парцела беше направен на 31 януари. Извикахме полиция и дадохме гласност на проблема. Всичко приключи с предписание от униформените, че тук нищо не трябва да се прави, докато не се реши казусът, който вече 10 години не може да бъде разплетен. След тази вечер улицата беше преградена от частен автомобил, който не даваше на хората да преминават. На следващата сутрин автомобилът го нямаше, а на негово място бяха поставени туби с вода. Обяснението беше, че има нареждане всички коли да бъдат изведени, защото ще започва строителна дейност”, разказва потърпевш.

„В последните три години нямаме отговор на поставените от нас въпроси. Към този момент се изчаква постановление на прокурор, където се намират всички преписки от "Икономическа полиция”, добавя жител на квартала.

Налагат рестрикции за отдаването на имоти под наем

Според адвоката на инициативния комитет Община Варна се е провалила.

„Тя няма накърнени интереси по отношение на собствеността. Всеки собственик на имот може да го огради”, каза Петко Буйновски, шеф на Дирекция "Общинска собственост".

Повече по темата гледайте във видеото.