Жури ще избере най-добрите инициативи

Учениците от Окуловски район на Новгородска област ще могат да предлагат идеи за подобряване на работата на училището и да получават пари за тяхното изпълнение като част от проекта „Вашият училищен бюджет“.

Жури ще избере най-добрите инициативи, за всяка от които ще отдели до 100 хиляди рубли. Ръководителите и учениците на училищата с подкрепата на областната администрация ще поемат реализирането на идеите, спечелили конкурса.

Задържаха шестима ученици при наркоакция в Пловдив (ВИДЕО)

До 7 февруари ученици в 9-11 клас от шест образователни институции можеха да изпращат предложения до комисията, която включва представители на областната администрация, комисиите по образование и младежка политика.

Според пресслужбата на правителството на Новгородска област при оценката на проектите те ще вземат предвид тяхното разработване, уместност, броя на учениците, участващи в изпълнението, както и качеството на презентацията.

За четвърти пореден път отличиха най-добрите университети у нас (ВИДЕО)

„Вашият училищен бюджет“ в Окуловски район стана вторият проект за бюджетиране на инициативи в региона, в който участват ученици от образователни институции. За първи път гимназисти от 10 училища в Боровичския район защитиха проекти за модернизация през 2019 година.

В конкурса от миналата година спечелиха инициативите за подреждане на фитнес залата, създаване на училищен видео вестник и модернизиране на училищното оборудване, включително подмяна на старите дъски в класните стаи.