Това обяви главният прокурор на среща с местната власт в Самоков

"Борбата с битовата престъпност вече е приоритет на държавата”. Tова обяви главният прокурор Иван Гешев на среща с представители на местната власт в Самоков.

Той и главният секретар на МВР Ивайло Иванов посетиха града след проведена специализирана операция срещу битовата престъпност. В срещата участваха още окръжният прокурор на София - Наталия Николова, районният прокурор на Самоков - Ваня Панева и директорът на Областната дирекция на МВР - Николай Спасов.

Гешев: ТЕЦ „Бобов дол“ незаконно гори боклук (ВИДЕО+СНИМКИ)

Обвинител номер 1 заяви, че в града има проблеми с битовата престъпност и трябва да се работи в тази посока. "Това добро взаимодействие, което имаме на централно ниво, може да изградим и на местно. Защото няма как да се решат проблемите в един град, ако няма съдействие от местната власт", подчерта той.

Главният прокурор: Всеки ден ще има акции някъде в страната

В хода на специализираната операция срещу битовата престъпност в града са проверени 961 лица. Разкрити са престъпления, свързани с притежание на наркотици, убийства на две кучета, както и кражба.

Иван Гешев отбеляза още, че само в днешния ден прокуратурата и МВР са провели операции срещу битовата престъпност в три области - София, Монтана и Пазарджик.

Гешев: Ако не се справим с битовата престъпност, по-добре да закрием държавата (СНИМКИ)