„Това са престъпления, които не са били замислени или подготвени насериозно”, смята Иван Савов

„Станалите обири са аматьорска работа. Това са престъпления, които не са били замислени или подготвени насериозно. Просто се е засилило чувството за безнаказаност сред хората'', заяви в ефира на „Събуди се” криминалистът Иван Савов. 

Ограбиха бензиностанция в Стара Загора

На въпроса има ли връзка между грабежите, Савов отговори с хумор. „На този свят случаен е само случайният превоз. И допълни, че в държави, в която има нестабилност, този вид престъпления зачестяват. 

Задържаните висши полицаи отмъкнали тото фиш от възрастна жена

Той коментира и случая с двамата полицейски началници, отмъкнали печеливш тото фиш от възрастна жена. „Познавам колегата Красимир Любомиров и съм работил с него. Честно казано впечатленията ми за него са положителни. Изненадан съм от станалото. Не виждам логична причина в действията му. Но хората се променят. Все пак работихме заедно преди години. Реално „Вътрешна сигурност”си свършиха работата. Тестовете за лоялност и психологическите изследвания са един от инструментите, които са приложими. Трябва обаче да се създаде система за тяхното използване. В МВР, за съжаление, битува голям негатив, когато човек чуе за психотест. Това идва от времената, когато бях новобранец и на подобни изследвания се изпращаха неудобни служители. Това се използваше като предтекст, за да бъдат освободени. По-опитните служители ненавиждат психолозите в МВР. Тази система дава много възможности за недобросъвестно използване на нейните лостове”, каза още Иван Савов. 

Повече гледайте във видеото

Кадри от ареста на двамата полицейски шефове (ВИДЕО+СНИМКИ)

Нов въоръжен обир в София (ВИДЕО+СНИМКИ)