Това сподели членът на БТПП относно високата цена на тока за бизнеса

Индустрията в България плаща най-високата цена на тока. Но вижте, енергетиката е много специфичен дял от икономиката на страната ни, тя представлява една свръхрегулация и там има заровени интереси отпреди 50 години. През това време всички правителства са създавали някакви невидими връзки и отношения. Това сподели пред bTV бизнесменът и член на Българската търговско-промишлена палата Красимир Дачев относно високата цена на електроенергия, която плаща бизнесът у нас.

,,Кирил Домусчиев е на 100%, когато заяви, че в енергетиката има мафия. В момента ние плащаме хиляди такси, а токът накрая се изнася навън на по-ниска цена и се плаща без каквито и да е такси... къде ни е стратегическото предимство в случая?!'', коментира Дачев.

,,Плащаме, за да може някой да получи по-евтин ток навън. В това няма житейска логика, там е истината. Законът трябва да бъде променен'', заяви още той.

Относно възложената от главния прокурор проверка на целия приватизационен процес у нас Красимир Дачев бе категоричен, че няма никакви притеснения от ревизията на ДАНС.

,,Нямам никакви притеснения от тази проверка. Даже съм съдил Агенцията за приватизацита, защото бях обвинен, че не е имало инвестиции от моя страна и така заведох дело срещу тях'', допълни той.