Премиерът Бойко Борисов инспектира строителството на Околовръстното в София

След инцидента с две жертви на магистрала „Хемус” държавата със спешни мерки за обезопасяване на строежите в страната. Тази сутрин премиерът Бойко Борисов инспектира строителството на Околовръстното шосе в София и нареди да бъдат разположени допълнителни полицейски екипи.

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

 

Спешни мерки за обезопасяване на строителните обекти в цялата страна. Това разпореди премиерът на регионалния зам.-министър Николай Нанков и министъра на вътрешните работи Младен Маринов.

„Бог да ги прости тези хора. Наберете строителната камара, ние им даваме зор да строят. Всеки ден да има инструктажи”, посочи Борисов.

Двама работници загинаха на новостроящ се участък от „Хемус” (ВИДЕО+СНИМКИ)

В неделя сутринта Борисов инспектира строителството на Околовръстното шосе в София. Целта на новото 6 - километрово трасе е да свърже квартал „Младост” с магистрала „Тракия”. Общата стойност на проекта е близо 143 млн. лв. Властта предвижда до края на 2021 г. отсечката да е готова.

Тази седмица започва и временната организация на движението заради строителните дейности в пътния участък. Поетапно ще се затваря трасето от пътя за село Лозен и бул. „Цариградско шосе”.

„Предвижда се изграждането на три активни ленти в посока и локални платна с по две ленти. Ще има три пасарелки, както и спирки на градския транспорт. Ще се изградят четири съоръжения”, каза зам.-министърът на регионалното развитие Николай Нанков.

„Щом ни махат хората и не ни псуват, значи е добре”, заключи премиерът Борисов.