Последното заседание на Събранието в Скопие премина скандално

Парламентът на Северна Македония прие закона за държавната прокуратура и се саморазпусна – има по-малко от два месеца до следващите избори.

Последното заседание на Събранието в Скопие премина скандално. Гласуването по ключовия закон трябваше да бъде повторено след като при първия опит не достигнаха 6 гласа от необходимите 80, предаде БНР.

Северна Македония и Албания започват преговори за присъединяване към ЕС през май?

Председателят Талат Джафери се аргументира с нарушение на процедурите. Никола Мицевски от опозиционната ВМРО-ДПМНЕ оспори повторения вот и нарече управляващите "престъпници".

Лидерът на Социалдемократическия съюз Зоран Заев обвини опонента си, че пречи на евроинтеграцията на Северна Македония. Обръщайки се към Евросъюза, Заев заяви, че страната му вече е изпълнила всички условия и очаква покана за присъединителни преговори.

Парламентът на Северна Македония ратифицира протокола за присъединяване към НАТО (ВИДЕО)

По-рано парламентът освободи от длъжност министъра на труда и социалната политика Рашела Мизрахи, която постави пано със старото име на страната „Република Македония“, в явно нарушение на конституцията и на Преспанското споразумение. „Зa“глacувaхa 62 дeпутaти, a „прoтив“ – 26.