Наказват ли се големите във футбола?

Големият английски отбор „Манчестър сити” беше изваден от Шампионската лига за следващите два сезона. Появи се и информация, че титлата им от 2014 г. би могла да бъде отнета заради грубо неспазване на финансовия феърплей и нерегламентирано финансиране.

„Манчестър сити”, заедно с ПСЖ, са най-големите нарушители на финансовия феърплей. Някои отбори обаче минават между капките. Тези двата вероятно са избрани за назидание, защото са крайно драстични разминаванията в цифрите. Става въпрос за стотици милиони”, посочи журналистът Крум Савов. 

Изхвърлиха "Манчестър Сити" за две години от Шампионската лига

„Това беше идея на предишния президент на УЕФА Мишел Платини. Клубовете десетилетия наред имаха възможността да харчат абсолютно безразборно, без никой да се интересува от техните финанси. През 2008 г., когато „Манчестър сити” беше придобит от арабския си собственик, започна да се коментира процесът за въвеждането на финансовия феърплей”, допълни журналистът Георги Драгоев. 

Манчестър Сити е новият шампион на Англия (СНИМКИ)

Крум Савов коментира и кризата около „Левски”.„В България няма отбор, който да спазва финансовия феърплей. Това е причината за фалита на ЦСКА през 2016 г. Това е и причината сега „Левски” да бъде спасяван по една или друга схема. Може би е дошла ситуацията, при която и на „Герена” ще се случат подобни неща”, заключи той.

Повече гледайте във видеото.