Това реши Районният съд в Ловеч след двучасово заседание

Дългогодишният служител на РУ –Ловеч Йордан Петков, който стана известен от разследване на NOVA, остава за постоянно в ареста. Това реши Районният съд в Ловеч след двучасово заседание. 

СЛЕД РАЗСЛЕДВАНЕ НА NOVA: Арестуваха Данчо Катаджията в "Пирогов" (ВИДЕО)

Защитата на Петков, по-известен като Данчо Катаджията, е категорична, че ще обжалва решението. „Той е абсолютно убеден, че не е извършил никакво престъпление. Считам, че няма нито една законова предпоставка този човек да е в ареста и то с най-тежка мярка. Нито има опасност да се укрие, нито има опасност да извърши престъпление. Да не говорим, че доказателства срещу него за извършено престъпление – няма”, заяви Станислава Каракушева, адвокат на Йордан Петков. 

СЛЕД РАЗСЛЕДВАНЕ НА NOVA: Повдигат обвинение на Данчо Катаджията

Полицай Йордан Петков беше главен герой в Разследване на NOVA по сигнали за принуда, злоупотреба със служебно положение и укриване на доходи. Данчо Катаджията демонстрира и подозрително висок стандарт на живот за редови инспектор.

В съдебна зала се оказа, че едно от разследванията, заради които остава в ареста, е за принуда на човек, от когото е поискал откуп.  

„Йордан Петков ми поиска 10 000 лв. откуп, за да се откажа да участвам в конкурс за закупуване на помещение в Дойренци”, посочи свидетелят.

РАЗСЛЕДВАНЕ НА NOVA: Лукс на ръба на закона

По това обвинение Данчо Катаджията може да прекара от 3 до 10 години в затвора. Полицаят е разследван и за укриване на доходи. Тепърва предстои да му бъдат повдигнати още обвинения за други престъпления.

СЛЕД РАЗСЛЕДВАНЕ НА NOVA: Развиха болтовете на гумите на колата на свидетел срещу Данчо Катаджията