Понито Фред се качило на самолета от летището в Мичиган

Американска авиокомпания позволи на жена да качи на борда на самолет специално обучено мини конче, предава Sky News.

Пътнически самолет излезе от пистата в Истанбул (ВИДЕО+СНИМКИ)

Понито Фред, специално тренирано от своя дресьор Рониа Фроесе се качило на самолета от летището в Мичиган, при това облечено в специален костюм на супергерой и било оборудвано със своя собствена чанта. Двамата излетели за Тексас, откъдето се прехвърлили на полет за Онтарио, Калифорния.

Докато други пътници често се затрудняват с това да убедят служителите по летищата да допуснат хамстерите и папагалите им на борда на самолета, според Фроесе те не са имали нищо против тя да пътува със своето пони – при това в първа класа. Тя дори благодарила на служителите на летището в свое съобщение в социалната мрежа Facebook.

За първи път в света се извърши полет с електрически самолет (ВИДЕО)

„Тяхната доброта и коментарите им за това колко е възпитан Фред ме направиха много горда“, пише тя.

"Еърбъс" уволни 16 служители заради шпионаж

Но не се знае дали кончето отново ще може да пътува в самолет, тъй като американското министерство на транпсорта, заради множество оплаквания, обмисля да наложи по-строги ограничения за пътуването с животни.

Пилот с доживотна забрана да лети, след като жена се снима в кокпита по време на полет

Някои авиолинии вече прилагат такива ограничения, като една от тях наскоро забрани пътуването с животни за „емоционална подкрепа“. Това се случило след като от авиокомпанията регистрирали 84% увеличение на инцидентите, свързани с пакости, извършени от животните.