В нея участваха и следови кучета

Полиция и прокуратура в нови акции срещу битовата престъпност на няколко места в страната. 15 души бяха задържани при операция в Благоевград. Главният прокурор Иван Гешев заяви, че очаква в края на годината да се почувства резултат от битката с престъпленията от битов характер.

ВИЖТЕ СНИМКИ ОТ АКЦИЯТА

С оръжия, маски и патрулки тази сутрин жандармерия и полиция влязоха в челен сблъсък с битовата престъпност в Благоевград. След акцията над 15 души се озоваха в полицията.

„Прибрани са лица от активния криминален контингент, лица, които влияят на оперативната обстановка”, посочи главният секретар на МВР Ивайло Иванов.

 

 

„Няма да си затваряме очите, независимо дали е за някой възрастен човек, който е бил пребит, или за нещо по-голямо. Цялата държава ще се изсипе на това място и това ви го казвам”, добави главният прокурор Иван Гешев.

Голямо количество хероин и оръжия откриха в Пловдивско

От МВР обаче още търсят извършителите на обира в митницата в Благоевград. „Няма как това престъпление да не е извършено от по-голям брой хора, може би има и бивши и настоящи служители, които са оказали логистична подкрепа”, каза още Иванов.

В Благоевград главният прокурор коментира и предстоящото разследване на приватизационни сделки, като уточни, че прокуратурата ще започне с най-големите приватизирани активи.

„Най-големите, не като стойност на сделката, а като активи, защото „Кремиковци” е ясно какъв актив е, а беше продаден за 1 долар ли беше, за 1 евро, не мога да ви кажа. Вървим от най-големите сделки към следващите и следващите, и следващите. Ще се върви на етапи - по 10, по 20 фирми. Това беше бандитска приватизация и тя беше криминална и се трансформира държавата собственост по несправедлив начин в частна”, обясни Иван Гешев.

Спецакция срещу битовата престъпност в Балчик

Главният прокурор добави, че тези, които критикуват действията на прокуратурата, осъществяват хибридни атаки и защитават криминални и икономически интереси.