Това заяви адвокатът му Красимир Кацарски

Полицията в Бургас откри над 2 кг кокаин при обиск в дома на 39-годишен мъж. Той е работел в склад за цитрусови плодове, където през август 2019 г. полицията откри 57 кг кокаин в кашон с банани. Задържаният Ахмед Али вероятно е успял да вземе част от намерения наркотик. По време на заседанието на Окръжния съд с искане за постоянен арест на задържания той призна, че е дал част от кокаина на друг мъж, за да го продава. Припомняме, че при акцията през август,  Али беше един от работниците, които разказаха пред камерата на NOVA за намереното в бананите.

КОКАИН В БАНАНИ: Откриха 2 кг наркотик в дома на складов работник

„На 17 февруари е бил извикан от полицията в Бургас. Оперативните работници са го попитали дали има кокаин. Малко след това той си е признал, че преди огледа на полицаите през 2019-а е успял да вземе един кашон и да го закара в дома си”, заяви адвокатът на Ахмед Али Красимир Кацарски.

„Пред оперативните служители е заявил, че се е опитал да продаде единия пакет. Дал го е на негов познат с цел да бъде пласиран, но по-късно не са му дали пари и са му казали, че кокаинът е изчезнал. Той не знае дали е продаден или тези продавачи са го дали на други хора”, каза още защитникът.

РЕКОРД: Заловиха 5 тона кокаин в пратка с цветя

„Нямам идея как полицейските служители са стигнали до моя клиент. В рамките на делото не може да се направи предположение откъде знаят, но те си имат информация и методика за тези неща”, коментира адвокатът на Али.

„От самото начало е съдействал на органите на реда, а по-късно - и на разследващите. Очаквал е да забогатее с не повече от 20 000 лева”, каза още Кацарски.

Още по темата гледайте във видеото.  

Репортер: Цеца Алексова