Пътят е второкласен и води към границата ни със Сърбия

В пет видински села, хората, за да отидат за хляб в центъра на селото ще трябва да имат винетка. В село Новоселци, за да се стигне дори до гробищата ще е нужен винетен стикер.

„Ходил съм два пъти да си купя хляб и това ще ми струва 300 лева, защото е сложена някаква камера“, каза Владимир Витков – жител на Новоселци.

Аврамова: Проблемът с винетките дойде заради липса на комуникация

Камерите на тол системата са поставени на главната улица във видинското село Новоселци, второкласен път, водещ към границата ни със Сърбия. Това означава, че на хората дори и само в селото да карат, ще им трябва винетка.

Витков живее на метри от новите камери. „Не мога да отида с колата си до центъра, за да си купя хляб. Трябва да въртя само по поляната тук. Ако изляза на главния път, само заради това, че съм излязъл на него подлежа на глоба“, коментира той.

Камерите са поставени преди дни на съществуващо досега съоръжение, на което имало трафик камери. „Камерата се намира на 350 метра, вътре от селото, от края му и на 230 метра от центъра. Половината село ще трябва да бъде без винетка, другата половина да е с винетка. Това според мен не е нормално“, каза Пламен Димитров – жител на село Новоселци.

Борисов към шефа на АПИ: Защо ми правите тези номерца? (ВИДЕО+СНИМКИ)

Жителите и кмета на селото вече са подали жалби и очакват камерите да бъдат преместени извън селото.

„Имаме адресно регистрирани живеещи хора, които нямат право в момента без винетка да се приберат вкъщи и без да бъдат глобявани“, коментира Меган Вилиева – временно изпълняващ длъжността кмет на село Новоселци.

Още по темата гледайте във видеото.