Целта ни е да дадем повече сигурност на местните жители, заяви директорът на ОДМВР

Шест кражби са разкрити, а 9 души с криминални регистрации са задържани при спецоперация срещу битовата престъпност в малките населени места. Тя се проведе на територията на община Павликени под наблюдението на Окръжната прокуратура във Велико Търново и Районната прокуратура в Павликени. Органите на реда са действали в Сухиндол и селата Бяла река, Горско Косово и Димча.

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

13 души са привлечени като обвиняеми за кражби, притежание на наркотични вещества, шофиране в  нетрезво състояние и управление на нерегистриран автомобил. Четирима от тях, с постановление на прокуратурата, са с удължена мярка за задържане до 72 часа.  

 

 

Претърсени са общо 12 адреса, образувани са две бързи производства - за притежание на наркотични вещества и незаконно добита дървесина от орех. Започнато е досъдебно производство за  притежание на наркотици, оръжие и боеприпаси,  открити при претърсване на жилище на чужди граждани в с. Димча. В хода на проверката са иззети близо 160 грама марихуана, боеприпаси за автомат „Калашников“ и нерегистрирана въздушна пушка.

Проверени са 79 автомобила и  92 – ма водачи и пътници. Съставени са 16 акта по Закона за движение по пътищата и 2 - по Закона за българските лични документи. Наложени са 6 глоби по фиш. Издадена е заповед за налагане на принудителни административни мерки.

Целта ни е да дадем повече сигурност на местните жители”, заяви директорът на ОДМВР – Велико Търново старши комисар Димитър Машов.

Той, началникът на отдел „Охранителна полиция“  комисар Стефан Николов, районният прокурор Атанас Филпов и началникът на РУ – Павликени гл. инспектор Иван Тодоров се срещнаха и с кмета на Сухиндол инж. Пламен Чернев, с когото обсъдиха криминогенната обстановка в общината и го запознаха със съвместната инициатива на полицията и Окръжна прокуратура да се провеждат срещи по график с ръководствата на двете институции, началници на полицейски управления, кметове и местните жители.