Абсолютен консенсус по темата обаче е трудно постижим, признава депутатът от ГЕРБ

Приемането на еврото ще доведе до много положителни ефекти за България, а най-важният от тях ще е намаляването на лихвите по кредитите. Това коментира депутатът от ГЕРБ Димитър Главчев в предаването „Плюс-минус. Коментарът след новините”.  

„Аз смятам, че абсолютен консенсус по този казус би бил доста трудно постижим”, коментира още депутатът.

По думите му следващата нормална стъпка от наша страна е да преминем към еврото по фиксирания курс, който е определен със закон.

„Ние ще влезем в регулацията на цялата еврозона и ЕЦБ ще следи, какво се случва изкъсо”, добави той.

НА ПРАГА НА ЕВРОЗОНАТА: Има ли опасност за курса лев - евро?

Главчев коментира и шествието в памет на Левски в София.

„Честно да ви кажа ми е много неудобно да коментирам случилото се вчера. Левски е истинска светиня. Съвсем откровено ви казвам, че умът ми не побира това, което се случи на шествието. Там имаше и представители от Сърбия. Дори те говориха с уважение към Апостола. Ако бях в основата на нещо подобно, бих се срамувал”, каза Главчев.

РАЗДЕЛЕНИЕ ЗА ЕВРОТО: Какво ще се случи, ако приемем европейската валута?

„Знам, че Радев е патрон на шествието. Организатори са всички тези, които участваха в проявата. Трябва да има някаква елементарна хигиена. Всичко се случва на място и по време на реч, свързана с Васил Левски. Чух, че Радев е призовал да няма освирквания, но след като този негов призив не е достатъчен, е интересно какъв авторитет има той сред поддръжниците си”, каза Главчев.

Финансист: България извън еврозоната означава България извън ЕС

„За медицинските хеликоптери основното е, че ще има отпуснати европейски средства. Те са резултат от преговори започнати още миналата година. Имаше няколко пика на протести и петиции, че нямаме такива машини, а по същото време ние вече бяхме задвижили процедурата”, завърши Главчев.