От турското военно ведомство съобщиха за унищожаването на повече от 50 бойци

Фахретин Алтън, говорителят на турския президент Реджеп тайип Ердоган, заяви, че сирийските военновъздушни сили са атакували позициите на турските военни в Идлиб, при което са били убити двама турци, цитиран от БГНЕС.

"Нашите военни, които са в Идлиб, за да осигурят мир и хуманитарни дейности, бяха нападнати от режима [на сирийския президент Башар Асад], при което бяха убити двама от нашите военни и ранени петима войници", написа Алтън на страницата си в Twitter.

Бунтовници свалиха боен хеликоптер в Сирия (ВИДЕО+СНИМКИ)

Според изявление на турското министерство на отбраната, по турски военни позиции е нанесен въздушен удар. От турското военно ведомство съобщиха също за унищожаването на "повече от 50 бойци на режима [на сирийския президент Башар Асад], пет танка, два бронетранспортьора, два военни пикапа и една самоходна артилерийска установка". В същото време от министерството не уточняват кой е нанесъл ударите срещу позициите на сирийските военни.

Снимка: EPA/БГНЕС

По-рано на 20 февруари според Анадолската агенция, бойци на т.нар. "въоръжена опозиция" започнали операция срещу сирийските правителствени сили в Идлиб. Според агенция САНА сирийската армия е успяла да отблъсне атаките на въоръжените опозиционни сили.