Общо 110 кози бяха откраднати от ферма преди дни

26 от 110-те кози, които бяха задигнати в Сливенско преди дни, се върнаха при стопанина си. Появили се и три яренца. Други три мъртви кози от стадото на Недко Недков пък били оставени близо до пътния възел на село Сборище.

"Благодаря на полицията в Сливен за проявената загриженост”, каза Недков, който сигнализирал за изчезването на животните.

Откраднаха 110 кози от стадо на животновъд (ВИДЕО)

„Случаят е много специфичен, защото практическата организация на деяние, включващо натоварването на 110 животни, е много трудна. По отношение на намерените вчера животни се предполага, че са подхвърлени. Но те са пребивавали на мястото, на което са намерени, по-продължителен период от време. Може да е имало подхвърляне, на което в дългогодишната си практика аз не съм бил свидетел. Може да има и друго обяснение. В никакъв случай не говорим за безстопанственост. Има следи от автомобили и ще бъдат назначени експертизи. Нелогично е, ако разтоварваш животни, да го направиш в близост до такъв път”, коментира Стефан Динков от МВР- Твърдица.

„Обстановката с престъпността в Твърдица никога не е била такава, каквато я представят. Аз съм кмет трети мандат и мога да потвърдя, че ситуацията не е точно такава”, коментира кметът на общината Атанас Атанасов.