Броят на починалите в Китай вече достигна 2663-ма, а заразените - над 77 хиляди

Хърватия потвърди, че мъж, който е бил в Милано, е заразен с новия коронавирус, съобщава БГНЕС. Хърватският премиер Андрей Пленкович заяви след сесия на кризисния щаб за коронавируса, че става въпрос за млад мъж, който е в Клиниката по инфекциозни болести в Загреб. Той добави, че пациентът е в добро състояние.

Около 10 души в 4 града у нас - под карантина след връщане от Италия и Китай (ОБЗОР)

Все още се очаква обръщение на директора на Клиничната болница в Риека, в което да докладва за състоянието на деветимата хървати, хоспитализирани след завръщането си от Италия.

Пандемия от коронавируса ще изтрие над $1 трилиона от икономиката

На общините в Хърватия е разпоредено да осигурят терени, които биха могли да се използват като карантинни зони, а на граничните пунктове в Истра вече са изпратени епидемиолози и санитарни инспектори, които да проверяват влизащите в страната хора.

Австрийските власти потвърдиха, че у двама души е открито наличието на китайския коронавирус.

Първият заразен е 24-годишен мъж, който наскоро е пребивавал в италианската област Ломбардия - огнище на епидемията. Той е бил хоспитализиран в Инсбрук с треска и висока температура, след което лекарите потвърдили, че е заразен с коронавируса.

Вторият потвърден случай е в град Линц, където 55-годишен мъж е хоспитализиран със симптоми на болестта. Той също наскоро е пребивавал в Италия, така че лекарите смятат, че е бил заразен там.

Първи случай на заразяване с новия коронавирус е регистриран в Палермо, на остров Сицилия. Става дума за италианка, пристигнала там от северния град Бергамо в областта Ломбардия, където е италианският епицентър на заразата. Жената е била хоспитализирана снощи в болницата в Чевело. Хората, с които е контактувала, са поставени под карантина.

ВСИЧКО ПО ТЕМАТА С КОРОНАВИРУСА ЧЕТЕТЕ ТУК

 

.