Цветелина Кънева остава в ареста за 72 часа

Нови проблеми в управляващата коалиция. Този път заради ареста на директора на Басейновата дирекция в Пловдив Цветелина Кънева.

Вицепремиерът Красимир Каракачанов и екоминистърът Емил Димитров - Ревизоро реагираха остро на ареста на Кънева, която също като тях и Нено Димов - е от редиците на ВМРО.

Вицепремиерът Красимир Каракачанов припомни, че е силов вицепремиер, а не е бил уведомен за акцията, при която беше задържана Цветелина Кънева. По същия начин не е имал и информация за ареста на Нено Димов миналия месец. Пред „24 часа”, Каракачанов определи акциите като показни и заяви цитирам „следващият път да пратят специалните сили с танковете”.  Тежки думи се чуха и от друг член на кабинета - Емил Димитров - Ревизоро.

Емил Димитров: Борисов е в правото си да ми поиска оставката

Арестуваната шефка на Басейновата дирекция в Пловдив Цветелина Кънева е кадър на ВМРО. Според  екоминистъра задържането й е било излишно показно.      

„Беше неприятно да гледам как хора въоръжени до зъби извеждат една жена, която очевидно нито иска да бяга, нито има къде да избяга, нито ще ги застреля с химикалката. Само танк липсваше, ама това е понеже не са имали в Пловдив”, каза Емил Димитров – министър на околната среда и водите.

Тази сутрин Красимир Каракачанов е бил на среща с премиера Бойко Борисов. Където предупредил, че за пореден път малкият коалиционен партньор понася удара. От Министерския съвет и ГЕРБ засега не коментират изострения тон. Засега не се очаква напрежението да доведе до промени в кабинета.

Повдигнаха обвинение на шефката на Басейнова дирекция в Пловдив (ВИДЕО)

„Ако намигне премиерът аз изобщо няма смисъл да го притеснявам, поста го дължа благодарение на премиера. Разбира се, че ако премиерът реши, че не се справям с възложените ми задачи е в правото си да ме освободи веднага на мира и никой не би го питал защо”, добавя Емил Димитров – министър на околната среда и водите.

Междувременно, Окръжната прокуратура в Пловдив повдигна обвинение на Цветелина Кънева за безстопанственост. Установени били 40 случая на незаконно сондиране за вода. Един от тях е в „Захарни заводи” Пловдив, като през него били източени милиони литри, без отчет.  Щетата се изчислява на 60 хиляди лв. на година. А Кънева не взела сериозни мерки.

„След установяването се издават 2 наказателни постановления. Оттам насетне не се предприемат каквито и да е мерки, които изисква Законът за водите”, заяви Румен Попов – окръжен прокурор на Пловдив.

От „Захарни заводи” - Пловдив обясниха, че са започнали узаконяване на сондажите.

Отведоха с белезници шефа на Басейнова дирекция-Пловдив (ВИДЕО+СНИМКИ)

„Процесът е доста сложен, изготвянето на хидрогеоложкия доклад отнема доста време, фирмата иска да работи законно, поради което се забавихме във времето”, обясни Петър Стойков – директор на  „Захарни заводи” – Пловдив.

Цветелина Кънева остава в ареста за 72 часа.