Расте броят на заразените в Южна Корея, първи положителен тест за вируса е направен в Бразилия

Още няколко европейски държави обявиха първи случаи на заразени с коронавирус. Предполага се, че всички те са свързани с епидемията в Италия.

Първи случай на коронавирус в Румъния?

Австрия, Хърватия и  Швейцария вече обявиха, че случаите са свързани с хора, които са били в Италия. Същото направи и Алжир.

Първи положителен тест за вируса е направен в Латинска Америка, а именно - завърнал се от Италия жител на Бразилия.

Първи случай на коронавирус и в Швейцария

През последните дни Италия се превърна в най-засегнатата страна в Европа с повече от 300 заразени и 11 смъртни случая. Съседните държави обаче решиха, че на този етап затваряне на границите не се налага.

„Обсъдихме важни въпроси, които засилват нашето сътрудничество и способността ни да бъдем заедно. Първият, особено важен въпрос е да оставим границите отворени. Затварянето им би било неуместна, прекалена и погрешна мярка. Това е ангажиментът на всички граничещи с Италия страни, ангажимент да споделяме и съгласуваме всякаква информация”, заяви министърът на здравеопазването Роберто Сперанца.

 

 

Кметицата на Сан Франциско Лондън Брийд обяви извънредно положение в Калифорнийския град поради заплахата от разпространението на новия коронавирус. Това се посочва в изявление, публикувано на официалния уебсайт на кметството.

184 души под карантина заради Covid-19 в Черна Гора

В документа се твърди, че към днешна дата в Сан Франциско не са регистрирани случаи на заразяване. Посочената мярка е взета, за да се подготви населението за такава възможност. Градските власти заявиха, че "ситуацията в света се променя бързо". „Предвид интензивния пътнически поток между Сан Франциско и континентален Китай, вероятно с течение на времето ще бъдат регистрирани един или повече случаи“, се казва в изявлението.

Как влияе коронавирусът в Европа на икономиката?

Китай е поставил под карантина 94 пасажери, пристигащи със самолет от Сеул, след като трима души в салона показали симптоми на треска.

Тримата пътници, всички китайци, са пристигнали в град Нанкин във вторник сутринта и бяха открити, след като митническият персонал се качи на борда на самолета след кацането за проверка на пътниците за симптоми на заразяване с коронавируса, съобщи китайският държавен оператор CCTV.

Алжир потвърди първи случай на коронавирус на своя територия

Южна Корея съобщи за още 169 заразени с новия коронавирус и 11-и смъртен случай. С това общият брой на заразените в страната достигна 1146. Южна Корея е на второ място след Китай по брой случаи на заразата. Що се отнася до смъртните случаи, тя дели третото място с Италия

Американски войник, базиран в Южна Корея, е бил диагностициран с коронавируса, съобщиха въоръжените сили на САЩ. В комюникето се подчертава, че това е първият изобщо заразен американски военен, а не само в тази страна. 23-годишният войник служи в база близо до Тегу - епицентъра на заразата в Южна Корея. Той е поставен под карантина в своето жилище извън базата.

 

 

Кувейт съобщи за още два случая на заразени с новия коронавирус. Това са хора, които са се върнали от Иран - една от най-тежко засегнатите от вируса страни. Общият брой на случаите в Кувейт достигна 11.

Първи смъртен случай на французин с коронавирус. 60-годишен пациент е починал тази нощ в Париж. По-рано друг 80-годишен мъж почина, но тогава ставаше дума за китайски турист.

ВСИЧКО ПО ТЕМАТА С КОРОНАВИРУСА ЧЕТЕТЕ ТУК