Сред гостите на хотела има и българи

Още трима гости на хотела, поставен под карантина в Тенерифе, са дали положителна проба за коронавируса, предаде БТА.

ВИЖТЕ СНИМКИ ТУК

Гостите на четиризвездния хотел "Коста Адехе палас" на остров Тенерифе бяха блокирани по стаите си, след като италиански лекар е дал положителна проба за “COVID-19”. По-късно е станало ясно, че сред заразените са съпругата на доктора, както и двойка, която пътувала със семейството.

Стотици туристи бяха блокирани под карантина в хотел на канарския остров

Останалите гости на хотела, както и персонала, са подложени на тестове, които ще отнемат няколко дни.

Хотелът, който се намира на 50 метра от плажа, има стотици стаи и няколко ресторанта и басейна. В комплекса са блокирани над 700 гости от 25 страни, сред които и тричленно семейство от България. Те пристигнали в понеделник вечерта, а на следващата сутрин били поставени под карантина.

Специално за NOVA: Говори българката, блокирана в хотел в Тенерифе

„Сутринта, още при ставането си, намерихме под вратата си бележка, на която пишеше, че има предупреждение от здравните власти на Тенерифе”, разказва за NOVA Виктория Захариева.

„За съжаление в хотела цари хаос и никой още почти нищо не знае, раздават вода и предупреждение да стоим по стаите. На всички изходи на хотела има червени ленти и полиция и единственото, което знаем, е че не ни се разрешава да напуснем”, обясни още тя.

Стотиците гости, блокирани в хотел на испанския остров Тенерифе, след като италиански туристи, отседнали там, бяха диагностицирани с новия коронавирус, ще останат в изолация 14 дни, заяви представител на регионалното правителство.

Още двама от групата от 10 италиански туристи са дали положителен тест за инфекцията, но пробите на останалите от групата са отрицателни, каза днес на пресконференция Мария Тереса Крус Овал

ВСИЧКО ПО ТЕМАТА С КОРОНАВИРУСА ЧЕТЕТЕ ТУК