Българска делегация начело с премиера днес е на посещение в Александруполис

Заради мерки за сигурност репортер не беше допуснат тази сутрин на българския правителствен самолет. Делегацията на премиера Борисов с журналисти на борда излетя към Гърция за съвместно заседание на правителствата на двете държави в Александруполис. Журналистка от вестник „Труд” обаче не бе допуснати заради кашлица, макар и без температура. Решението е взето по препоръка на главния държавен санитарен инспектор Ангел  Кунчев.

Борисов на среща с гръцкия си колега в Александруполис (ВИДЕО+СНИМКИ)

„Сутринта видяхте, че и ваш колега свалихме от самолета. Един сутринта казва: „Аз си отивам за Италия!”, „Аз си отивам за Франция”. Трябва ли да му поемаме след това, да платим всички за това, че не иска да е дисциплиниран или не иска да изчака да мине. Целият свят работи в тази сфера. 1-2 седмици и ще се намери решение”, коментира Бойко Борисов.

Какви са мерките срещу коронавируса на Летище София? (ВИДЕО)

„Обясних, че не съм ходила в страни, в които има регистриран коронавирус, не съм имала и контакт с хора, които са заразени или такива, за които има опасност, но така или иначе бях счетена за опасна. Само защото съм настинала и съм се закашляла”, заяви журналистът Павлина Живкова.