32-годишната рускиня направи това с писмо, публикувано в списание Vogue

Бившата водачка в световната ранглиста на тенисистиките Мария Шарапова обяви края на своята кариера. Петкратната носителка на титли от Големия шлем направи това с писмо, публикувано в списание Vogue.

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

Руската тенисистка имаше великолепна кариера на кортовете, но не успя да се утвърди отново в спорта, след като се завърна след едногодишна забрана за игра, тъй като беше използвана забранени субстанции. Последвалите неспирни травми явно са взели връх и Маша е преценила да се оттегли.

Мария Шарапова е тенис звезда, която е една от най-известните и богати атлети на новия век. Първият Голям шлем, която Маша печели е през 2004-а година, когато е на 17-годишна възраст. Тогава тя побеждава Серина Уилиямс в напрегнат финален дуел на Уимбълдън. Шарапова направи и сериозно име извън корта, като е най-печелещият спортист при жените в 11 поредни години, според Forbes.


Снимка: wtatennis.com

Гришо и Шарапова се отдадоха на шеги и закачки в Австралия (ВИДЕО)

В него тя говори за „спорта, който и е бил като семейство  повече от 28 години“. „Тенис, казвам ти довиждане!“, написа патетични Шарапова.

ПРЕЗ СЪЛЗИ: Легендарният Анди Мъри обяви, че се оттегля от тениса (ВИДЕО+СНИМКИ)

Бившата приятелка на Григор Димитров спечели пет титли от Големия шлем, първата от които едва на 17 г. на Уимбълдън, и дълго време беше най-популярната и най-добре платената спортистка на планетата.

Никол Шерцингер – неустоима и на 40 (ГАЛЕРИЯ)

С договорите с Nike и Evian, тя е спечелила само през 2015-а година 30 милиона долара, след като година по-късно я наказаха да не играе, след като беше призната, че използва мелдоний. Тенисистката призна пред списание Vogue and Vanity Fair, че тялото ѝ е станало отслабено след дълга борба с контузии в рамото.