Той излетя незабавно към Ботуша

Премиерът Бойко Борисов разпореди транспортирането на 22 деца и 4 учителки от Италия с правителствения самолет.

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

"Разпоредил съм да се стяга правителственият "Еърбъс", да се оборудва, да лети с медицински екипи и да отидем да си приберем децата. Това са около 30 деца, представете си колко семейства се притесняват за тях. Пилотите ще бъдат изолирани, вместо стюардеси, ще летят медици. Ще приберем децата с полет до Варна, за да си идат по домовете в Каварна. Няма да ги разкарваме до София", съобщи още премиерът.

Правителственият самолет „Ееърбъс” беше зареден с гориво и излетя точно в 22 часа. Като мерки за сигурност на борда на самолета няма да има стюардеси. На тяхно място ще пътуват медицински екипи и лекари. те ще  бъдат облечени със специални предпазни облекла. Пилотите ще бъдат изолирани в кабината.

Борисов и Каракачанов с коментар за отношенията в управляващата коалиция

 

 

 

Борисов допълни, че от ръководството на футболния клуб "Лудогорец", който в момента е в Милано за срещата с "Интер", също са предложили съдействие.  "Имаше план да се прибират с футболистите на "Лудогорец", но така ще трябва и футболистите да са под карантина. В момента подготвят машината", каза премиерът.

Борисов: Сътрудничеството между България и Гърция е гарант за стабилността в региона (ВИДЕО+СНИМКИ)

"Засега нищо им няма на децата. Пилотите ще бъдат с всички средства затворени. Казал съм с родителите да се свържат от щаба, за да може директно да кацнат във Варна, да си ги приберат в Каварна, за да се направи необходимото за карантинния период", добави още министър-председателят.

Самолетът с децата ще кацне на летище Варна в 2.30 часа през нощта. Там всички деца ще бъдат прегледани. все още не е ясно ще бъдат ли транспортирани веднага до Каварна или ще останат в морската ни столица под карантина.