Това стана ясно по време на редовното заседания на Министерския съвет

Заради затварянето на Lafka, от 24 часа на 1 март се предвижда разпространението на печатни издания в страната да се поема от „Български пощи“ ЕАД. Това стана ясно по време на редовното заседания на Министерския съвет.

Веригата “Lafka” затваря обектите си?

Транспортният министър Росен Желязков докладва на премиера Бойко Борисов, че е провел среща с издателите, за да изяснят неяснотите около разпространението на вестници и списания.

„Български пощи“ ще бъдат разпространителят в ситуацията, в която досегашният разпространител е заявил, че ще преустанови дейността си. „В момента на пазара няма друга компания, която да може да изпълни този ангажимент“, отбеляза Желязков.

 

Източник: БГНЕС


„Всяко едно печатно издание ще може да стига до сергията без посредник, въпреки че това ще ни струва дотация. Ще даваме пари за тази работа, но ще осигурим на всички печатни издания равнопоставеност", категоричен бе премиерът Бойко Борисов, цитиран от DarikNews.bg

Няма да отменят заповедта за арест на Божков, жена му - за втори път пред съда

Министър Желязков каза още, че издателите са изразили притеснения, че точките на разпространение, на които досега бяха обектите на Lafka, ще лиши читателите от достъп до печатни издания. „Затова предлагаме на общините да взаимодействат с „Български пощи" и плюс пощите да се определят атрактивни места. Има над 3000 пощи, но реалния пътникопоток, който е интересен за разпространението, минава пред 600 места. Затова и ние предлагаме и ще определим в допълнително места, за да компенсираме", заяви Желязков.