Змии, костенурки и жаби също ще бъдат забранени за консумация

Технологичният център в Шенжен, Южен Китай, забранява консумацията на кучета и котки. В страната се забранява и търговията с диви животни, предаде БГНЕС. 

Коронавирусът се разпространява по-бързо по света, отколкото в Китай (ОБЗОР)

Градските власти направиха списък на месото, което може да се яде - свинско, пилешко, говеждо и заешко, както и риба и морски дарове.

„Забраната за консумация на диви животни е често срещана практика в развитите страни и универсално изискване на съвременната цивилизация“, заявиха местните власти.

Героите, които рискуват здравето си в италианската „червена зона" (СНИМКИ)

Учените подозират, че новият вирус е предаден от животно на човек. Градските власти категоризират кучетата и котките като домашни любимци и ще забранят консумацията им. Змии, костенурки и жаби също ще бъдат забранени за консумация, въпреки че са любима храна в някои части на Южен Китай.

„Забраната на месо от кучета и котки в Шенжен ще бъде изключително добре дошла”, заяви Питър Ли от групата за защита на животните „Human Rights International“.

Първи случай на коронавирус в САЩ от неизвестен източник

Той добави, че търговията с диви животни в Шенжен е малка в сравнение с останалата част от провинцията.

„Шенжен е голям град и е по-голям от Ухан, така че това ще бъде от голямо значение и може да предизвика ефект на домино в други градове”, каза Ли.

Още държави в Европа регистрираха заразени с коронавирус

В Китай има над 2 000 вида защитени диви животни.

ВСИЧКО ПО ТЕМАТА С КОРОНАВИРУСА ЧЕТЕТЕ ТУК