Той ще се изправи срещу Рафаел Надал

Григор Димитров победи Стан Вавринка с 6:4, 6:4 в 1/4-финал от турнира по тенис в Акапулко, за да стигне полуфинал в турнира за час и 25 минути игра. Така българинът прекъсна серията от пет поредни победи на швейцареца срещу хасковлията. На полуфинал Димитров ще се изправи срещу Рафаел Надал.

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

Българският тенисист започна отлично двубоя като проби още в първия гейм съперника си, който е поставен под №3 в схемата и поведе с 1:0. Във втория гейм с отлична игра той взе подаването си и поведе с 2:0 като и двата гейма бяха спечелени на 0.

Гришо продължава в Акапулко, обърна Манарино (ВИДЕО+СНИМКИ)

Все пак в третия гейм Вавринка стигна до успеха и намали изоставането си до 1:2. В следващите два гейма и двамата си взеха подаванията, за да може Димитров да поведе с 3:2. В 6-ия гейм Вавривна поведе с 30:15, но с отлична точка Димитров изравни на 30:30, но след нови две възможности Вавринка върна пробива и изравни резултата до 3:3.

Българският тенисист съумя веднага в следващия гейм да спечели подаването на съперника и поведе с 4:3. В осмия гейм Вавринка поведе с 40:30 и получи възможността да пробие отново, но Григор съумя да се измъкне от ситуацията и си взе подаването, за да поведе с 5:3. След това и двамата си взеха подаванията и Григор взе сета с 6:4.

КРАЯТ НА ЕДНА ЕРА: Мария Шарапова сложи край на кариерата си (ВИДЕО+СНИМКИ)

Във втория сет и Димитров, и Вавринка не даваха шанс на съперника си при сервис, за да се стигне до 2:2. В петия гейм Димитров поведе с 40:0 при сервис на съперника и още при първата възможност за пробив от 3 възможни проби съперника и поведе с 3:2 гейма. В 6-ия гейм Григор съумя да изравни след като изоставаше с 0:30 и 30:40, за да си спечели подаването и да затвърди пробива като поведе с 4:2.

Григор Димитров с отличен старт в Акапулко (ВИДЕО)

Седмият гейм на втория сет предложи доста изненадващ развой на събитията и след 40:0 в полза на българския тенисист, Вавринка си взе подаването и намали изоставането си до 3:4. И двамата взеха подаванията в следващите два гейма и резултатът стана 5:4 в полза на Димитров, който сервираше за мача. С отличен гейм Димитров съумя да вземе подаването си и е полуфиналист след успех и във втория сет с 6:4.