Тя беше зверски убита и ограбена

Родители и близки на убити деца от рецидивисти се събраха във Велико Търново, за да почетат паметта на Вероника Здравкова – студентката, която беше зверски убита и ограбена на този ден, преди пет години. Тогава, убийството потресе страната и за първи път се заговори за премахване на съкратеното съдебно следствие, което стана факт едва тази година.

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

Вероника бе убита от Илиян Здравков, а рецидивистът призна вина и получи присъда от 25 години, вместо доживот. Близките на Вероника извървяха пътят, по който тя е минала и е била застигната и убита, за да стигнат до лобното й място, където има паметна плоча. В подкрепа на семейството на Вероника пристигнаха и други потърпевши, като Ваня Министерска, която загуби дъщеря си и внучето си при зверско престъпление. Почернените родители заявиха, че продължават борбата с институциите, въпреки че постигнаха частичен успех с премахване на съкратеното следствие.

2 г. от смъртта на Вероника: Шествие в памет на убитата студентка (ВИДЕО+СНИМКИ)

"Дъщеря ми е в гроба – място, от което никога няма да излезе. Убиецът е в затвора. Той работи, храним го и след като работи – намаля му се присъдата. Това е една от нашите точки за обезщетението", каза бащата на Вероника.

"Искаме Института за предсрочно освобождаване да бъде разгледан, искаме и въпроса с кръвнината да се разглeда, защото не е тайна за никой, че тези пари не се получават от никой", каза още Ваня Министерска.