Едно пътуване към културата и политиката тази събота, веднага след централната емисия новини

Във втория епизод от предаването „Карай направо“ Диана Найденова избира за свой събеседник министъра на културата Боил Банов. Посоката на пътуване е неясна, но водещата иска ясни отговори на въпросите за проверката на античната колекция на Васил Божков, за срещата му с избягалия колекционер и за отменената изложба в Лувъра, където ценни православни икони трябваше да бъдат изложени в секция „Ислямско изкуство“.

Диана ще натисне газта и няма да спре с неудобните въпроси към министъра. Пред нея той признава, че се е виждал с Васил Божков и му се струва много умен и интелигентен човек. Министърът разказва за конфискуваната колекцията с исторически антики, но спестява информация за протичащата проверката, от която ще стане ясно откъде са придобити тези артефакти.

Защо не се е чувал от година с Вежди Рашидов, от когото наследи поста в министерство на културата и има ли напрежение между тях след като бившият културен министър Вежди Рашидов, заяви, че разследващите случая са се опитали в чували и кашони да конфискуват колекцията на свързаната с Божков фондация- "Тракия", отговорите на тези и още много други интригуващи въпроси ще даде министърът Боил Банов тази събота, веднага след централната емисия новини.

За да чуете истината от първо лице, гледайте „Карай направо“ тази събота, 29 февруари, веднага след централната емисия новини.