Това се чу в началото на работната вечеря, което беше излъчено на живо в социалните мрежи

Турският президент Реджеп Ердоган може би ще дойде в София в петък. Това се чу в началото на работната вечеря на българската делегация с домакините в Анкара, което беше излъчено на живо във Facebook.

ВИЖТЕ СНИМКИ ТУК

 

Борисов: Конфликт между Гърция и Турция може да е голяма бомба (ВИДЕО+СНИМКИ)

Премиерът Бойко Борисов замина за Турция днес за разговори с президента Ердоган на фона на новата мигрантска вълна към Европа. 

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

Борисов и Ердоган вече разговаряха на четири очи в президентския дворец „Бештепе“ в Анкара. 

Българският премиер и турският държавен глава са обсъдили възможните двустранни действия за намаляването на мигрантския натиск, както в района на съвместната ни граница, така и в целия регион. Борисов и Ердоган са дискутирали мерките в региона, които ще допринесат за установяването на сигурност и стабилност, съобщават от правителствения пресцентър. 

Малко по-късно започна и работна вечеря заедно с ръководените от двамата лидери делегации.

От българска страна участват министърът на вътрешните работи Младен Маринов и председателят на Комисията по културата и медиите в Народното събрание Вежди Рашидов. От страната на домакините присъстват вицепрезидентът Фуат Октай, министърът на външните работи Мевлют Чавушоглу и министърът на вътрешните работи Сюлейман Сойлу.

Борисов към Макрон: Турция трябва да се подпомогне, за да се грижи за бежанците

Двете делегации обсъждат възможните мерки, които да намалят напрежението и мигрантския натиск в региона и да допринесат за сигурност и стабилност, съобщават от правителствената пресслужба.