Това съобщиха от Министерството на здравеопазването в Северен Рейн-Вестфалия

В Германия има първите два потвърдени смъртни случаи поради коронавируса, съобщиха германските медии.

Показаха предложенията за предпазните облекла за работа в случаи на коронавирус (ВИДЕО)

Министерството на здравеопазването в Северен Рейн-Вестфалия съобщи в понеделник, че става дума за един човек в Хайнсберг и един в Есен.

Преди това 60-годишен пожарникар от Хамбург почина по време на почивка в Египет в неделя.

Ако човек има добра имунна система, може да не разбере, че има коронавирус

Според института Роберт Кох в момента 1112 души в Германия са заразени с вируса. 

Броят на смъртните случаи от коронавируса в Европа вече е над 500, след като бяха регистрирани нови 97 смъртни случая в Италия. Италия е европейската страна, която бе засегната най-сериозно от новия коронавирус. Починалите от вируса в Италия от началото на епидемията са 463. Общият брой на потвърдените случаи на заразяване с коронавируса там вече е 9172. Расте обаче и броят на оздравелите - те вече са 724, за сравнение ден преди това са били 622.

Ръководителят на Световната здравна организация Тедрос Аданом Гебрейесус на днешната си пресконференция в Женева даде положителна оценка на усилията на италианските власти за овладяване на разпространението на коронавируса.

КАРАНТИНА И САНИТАРЕН КОРДОН: Как човечеството се е борило с големите епидемии

От началото на епидемията в Европа са регистрирани 511 смъртни случая: 463 в Италия, 21 във Франция, 16 в Испания, 5 във Великобритания, три в Нидерландия, два в Швейцария и два в Германия и първи два случая в Кипър.

Канада записа първия смъртен случай от новия коронавирус, съобщиха в понеделник здравните служители в най-западната провинция Британска Колумбия.

Пострадалият, възрастен, пребиваващ в заведение за грижи за възрастни хора, "е бил заразен с COVID-19 (и) починал снощи", каза здравният служител на провинцията Бони Хенри пред репортери.

Канада е регистрирала 71 потвърдени или предполагаеми случаи на коронавирус. Повечето са в най-населената провинция Онтарио или в Британска Колумбия.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК