Достъпът на журналистите беше ограничен

Строги мерки за сигурност и в Народното събрание заради заразата с COVID-19! Достъпът на журналистите до депутатите и плeнарната зала беше ограничен. 

"Искате да се движите свободно сред народните представители. Ще предам на ръководството на НС недоволството на журналистите и желанието им да се движат свободно”, коментира Даниела Дариткова от ГЕРБ.

Училища и детски градини ще затварят само при поява на коронавирус в даденото заведение

„Моля настоящата ситуацията да не се политизира. Именно в тази ситуация ще си проличи, кои са отговорните политически партии. В никакъв случай тези решения не са еднолични”, допълни Дариткова.

„Гледам с голяма ирония, мисля че са глупави и опасно много приличат на ограничаване на свободата на словото. Проклетият комунист критикува взетите мерки, но след като парламентът работи ние не трябва да пречим на журналистите да си вършат работата”, изрази мнение Александър Симов от БСП.

Извънредни мерки за сигурност в „Пирогов” заради новите случаи на коронавирус

„Считам, че всички институции и граждани трябва да спазват някакъв ред и порядки. Трябва да се вземат адекватни мерки, да се защитят хора и институции”, каза депутатът на ВМРО Юлиан Ангелов.

ДПС също изрази своята позиция по темата. „Създаването на паника води до контрапродуктивни резултати. Мерките, които се предлагат са адекватни”, заяви Нигяр Джафер.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК