Международният транспорт по време на коронавирус

Нови правила за преминаване през граничните пунктове. Вчера, след извънредно заседание на кризисния щаб за коронавируса, правителството набеляза по-строги мерки, които касаят пътуванията от и до България.

Мутафчийски: Новите заразени у нас са от областите София и Монтана (ВИДЕО)

„Дали трябва да бъдат затваряни граници трябва да прецени Националният кризисен щаб. Към момента ние нямаме достатъчно данни, нямаме и притеснения в нашия регион. Създадена е пълна координация и имаме готовност да посрещнем всеки случай. Имаме 54 души, които са се прибрали от рискови дестинации и всеки един от тях спазва карантината”. Това заяви в ефира на „Здравей, България” кметът на Кюстендил Петър Паунов.

Той допълни, че е важно конкретните сигналите на гражданите да идват по надлежния ред, а не да бъдат споделяни в социалните мрежи.

МОН: Учениците са освободени от присъствие в училище

„Разполагаме с 45 легла в белодробното отделение на болницата и още 40 - в бившето белодробно отделение, което е самостоятелна сграда. В тези случаи инфекциозните отделения са по-скоро карантинни, а белодробните са готови да приемат пациенти с усложнения”, добави Паунов.

„Притесненията ми са, че ГКПП "Гюешево” е посочен от Северна Македония като пункта, през който те могат да влизат от рискови зони. За мен това означава концентрация на хора, идващи от такива зони, които ще преминават през нашия пункт”, посочи общинският съветник Огнян Атанасов.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК