Ивайло Пенчев обясни, че "предимството" не е било описано в договора

УМБАЛ "Александровска" в София отказа да приеме дарение, предложено срещу изпълнението на определени условия. Шефът на компанията Walltopia предложи на болницата финансиране в размер на 222 000 лева, но ако се гарантира лечение с предимство за служителите на фирмата в случай на нужда.

„Не съм сигурен, че целият този разговор е нужен. Намираме се в криза и трябва да решаваме проблеми. Давам си сметка, че голяма част от хората не са разбрали какво всъщност правя. Много е трудно да го обясня. От "Александровска" отказаха дарението и в това няма никакъв проблем”, заяви в ефира на „Здравей, България” бизнесменът Ивайло Пенчев.

 

 

„Ще направим дарението на друго лечебно заведение. С "Александровска" бяхме сме разбрали да им дадем 222 хил. лв. и те да купят 5 апарата, като всеки от тях е по около 37 хил. лв. Условието наистина беше, че ако човек от Walltopia има нужда от лечение там, то той ще е с предимство”, каза Пенчев.

Историята на един италианец лекар в Александровска болница

Той поясни, че в договорът с болницата не е имало описание на предимството за служителите на Пенчев.

„Дарението е на линия и, който иска, може да го вземе. Вече има частни болници, които са съгласни. Ние ще закупим 20 апарата, като от тях само 5 ще дарим с това условие. Ако искате го наричайте сделка, не дарение”, завърши Пенчев.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Светът е изправен пред изпитанието COVID-19. Само заедно можем да се справим с него. Борбата с вируса е отговорност на всеки от нас. Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите. Погрижете се за себе си, за близките си и за околните.

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!

НОВА БРОУДКАСТИНГ ГРУП